Voet- en sportreflexologie

E S D VOETVERZORGING

Omdat uw voeten ook aandacht verdienen

Wat mag je verwachten van een voetreflexologiebehandeling

Voetreflexologie is een aangename, natuurlijke en veilige methode om innerlijke rust te ervaren. Het werkt pijnverlichtend, preventief en ontspannend. Het is een drukpuntmassage waarbij druk wordt uitgeoefend op reflexzones in de voet. Deze zones staan in verbinding met organen en delen van het lichaam.
 Het woord ‘reflexie’ staat voor ‘spiegel’: de voet weerspiegelt ons hele organisme. Voetreflexologie bevordert ons vermogen tot zelfheling en geeft innerlijke kracht. Herstel de verbinding met jezelf, geestelijk en lichamelijk en laat je levensenergie stromen.


Voetreflexologie staat voor de verbinding van alle organen, spieren en lichaamsdelen met plaatsen op onze voeten. De reflexologie deelt de voetzool in zones die overeenkomen met delen in het lichaam. Door behandeling van deze zones wordt de energiedoorstroming in het hele lichaam hersteld en onderhouden. Een goede energiedoorstroming ligt aan de basis van onze gezondheid. Vermoeidheid, loomheid of ziekte kunnen een gevolg zijn van energieblokkeringen.


Wat mag je verwachten van een sportreflexologiebehandeling

Sportreflexologie is een combinatie van voetreflexologie en sportmassage waarbij de aanpak zich richt op blessures van voeten, enkels en onderbenen. Optimaal bewegen vormt de basis tot het vermijden van blessures.

Sportreflexologie is een verzameling van protocols voor blessures van de voeten, enkels, onderbenen, lage rug en nek. Gedeeltelijk vindt de techniek zijn oorsprong in de de reflexologie.

(bron: www.sportreflexologie.be)

Copyright @ All Rights Reserved