Voetreflexologie

Wat mag je verwachten van een voetreflexologiebehandeling


Voetreflexologie is een aangename, natuurlijke en veilige methode om innerlijke rust te ervaren. Het werkt pijnverlichtend, preventief en ontspannend. Het is een drukpuntmassage waarbij druk wordt uitgeoefend op reflexzones in de voet. Deze zones staan in verbinding met organen, spieren en lichaamsdelen met plaatsen op onze voeten.
 Het woord ‘reflexie’ staat voor ‘spiegel’: de voet weerspiegelt ons hele organisme. Voetreflexologie bevordert ons vermogen tot zelfheling en geeft innerlijke kracht. Herstel de verbinding met jezelf, geestelijk en lichamelijk en laat je levensenergie stromen.


Soms is het doeltreffend om op regelmatige basis de energiestromen te behandelen.  Dit kan door de behandeling regelmatig te herhalen, of door zelf meridiaanstrechtchingsoefeningen te doen.


Door behandeling van de reflexzones wordt de energiedoorstroming in het hele lichaam hersteld en onderhouden. Een goede energiedoorstroming ligt aan de basis van onze gezondheid. Vermoeidheid, loomheid of ziekte kunnen een gevolg zijn van energieblokkeringen.


Door onze drukke levensstijl heeft ons lichaam het moeilijk om evenwicht te verkrijgen en te bewaren. Ziekte wordt aanzien als een disbalans van het lichaam. Via reflexologie brengt men het lichaam terug in evenwicht. Toch dient men bij ziekte steeds een arts te raadplegen en de voorgeschreven medicatie in te nemen. Reflexologie is een complementaire therapie (aanvullende therapie) en vervangt nooit de reguliere geneeskunde!

Indien er specifieke problemen zijn, kunnen deze op voorhand vermeld worden, en kan aan deze zones extra aandacht besteed worden.

Tijdens de behandeling kunnen er tevens bepaalde blokkades naar boven komen, die op dat moment worden behandeld.


Het doel is om na de behandeling terug  “op wolkjes” te lopen en een volledig herstel in de energie te bekomen.


Cliënten hebben reeds ervaren dat er vermindering is van:

  • Spierklachten
  • Rug en nekklachten
  • Spijsverteringsproblemen
  • Voetpijnen
  • Hyperventilatie
  • Ademhalingsproblemen
  • Verlichting van pijn
  • Algemene ontspanning


  • specialisatie in Neuropathie na Chemotherapie en voetreflexologie.


Wij zijn tevens aspirant-lid van de BEVO (Beroepsvereniging van Reflexologen), omdat we het belangrijk vinden dat ook dit beroep wordt begeleid in professionaliteit. meer info op www.bevo-belgië.be.