Bijscholingen

Regelmatige bijscholingen

Ook in de voetverzorging volg ik regelmatig bijscholing, om mee te zijn met  de nieuwste technieken, of om bepaalde voetproblemen beter te kunnen behandelen, maar ook algemene kennis is belangrijk


- vilt- en antidruktechnieken: doel is het (preventief) drukvrij leggen van probleemzones aan de voet met de juiste techniek en materialen. De vilttherapie is een dankbare methode om de huid te ontlasten van druk en wrijving, zodat deze de tijd heeft om te herstellen. Daarenboven biedt deze techniek een oplossing voor pijnlijke plaatsen op de voet door deze onmiddelijk (maar wel tijdelijk) pijnvrij te leggen.

Het verantwoord toepassen van antidruktechniek is van groot belang om cliënten die dergelijke voetproblemen hebben, op een deskundige wijze te helpen.


- schimmelinfecties: een veel voorkomend probleem binnen de voetverzorging zijn schimmelinfecties aan huid en nagels. Een gespecialiseerde voetverzorger kan voor de cliënt een belangrijk aandeel leveren tijdens het gehele proces van herkenning, behandeling en adviesverlening. Afhankelijk van de soorten schimmelinfecties aan de voet (huid en nagels), worden de mogelijke behandelingen uitgevoerd en  maatregelen aangeraden ter preventie van deze huid- en nagelinfecties.


- Medische pedicure sport: De primaire doelstelling van de sportpedicure bestaat uit het verbeteren van de kwaliteit van sporten door de atleet. De sportpedicure richt zich daarbij specifiek op het optimaal houden en het herstellen van de balans tussen belasting en belastbaarheid van huid en nagels van de voeten van atleten. Dit door het voorkomen, opheffen, verminderen en/of compenseren van problemen op dit gebied.


- de ingegroeide nagel in al zijn facetten: Een ingegroeide nagel is vaak een klacht van blijvende aard. De taak van de voetverzorger is om de oorzaak van de klachten op te sporen, de probleemnagel te behandelen en de terugkeer van het probleem te voorkomen. We specialiseren ons steeds in vernieuwende nagelbeugeltechnieken om klachten te verhelpen.


- sportreflexologie: Een combinatie van voetreflexologie en sportmassage, met nog enkel andere technieken zorgen voor verminderen of oplossen van klachten zoals hielspoor, achillespeesproblemen, hielproblemen, enzovoort.  


Diabetes en voetverzorging: 3-daagse opleiding in samenwerking met de diabeteskliniek van het UZ Gent


- Inleiding in de oncologische voetzorg


- Hygiëne in het voetverzorgingskabinet, specifiek gericht op de coronamaatregelen


- Pedicurecongres 2020 "Moderne behandelmethoden voor voetproblemen in de pedicurepraktijk"


- Orthesiologie, orthese maken, repareren, aanpassen, ... heeft geen geheimen


Aan de slag als paramedicus in de voetzorg - Artevelde Hogeschool

- Organisatie van de gezondheidszorg in België 

- Deontologische code van de paramedici

- Anatomie en fysiologie

- Communicatie in de gezondheidszorg

- Inspectie en screening: hoe risicofactoren identificeren? - Casuïstiek


- Voetconsulent bij Voetentraining Nederland: hielspoor, hallux valgus, plat/holvoet, klauw- en hamertenen, doorgezakte voorvoet, ... hoe kan voeten trainen hierbij helpen


- Voetreflexologie: 3-jaarsopleiding bij Reflexology4U


- Diverse opleidingen voet- en sportreflexologie bij John Rooms - Footrooms in Antwerpen